Erikoistuvat satel


Puheenjohtaja:
Maria Heliste
Helsinki, HUS
maria.heliste@hus.fi

Muut jäsenet:
Janne Keränen, Rovaniemi
Timo Koponen, Kuopio
Aino Saranko, Tampere
Natasha Simonen, Turku

Koulutustoimintaa:

SATELin toiminta:

SATEL on SAY:n anestesiologiaan ja tehohoitoon erikoistuvien lääkäreiden oma jaos, jonka tavoitteena on osallistua oman alamme erikoislääkärikoulutuksen kehittämiseen ja valvoa erikoistuvien lääkäreiden etuja. Vuosittainen päätapahtumamme on keväisin järjestettävä kaksipäiväinen koulutus, joka on suunnattu nimenomaan erikoistuville lääkäreille. Myös muihin koulutusjärjestelyihin on osallistuttu ja innostuksen riittäessä voidaan järjestää lisäksi pienempiä paikallisia koulutustapahtumia.

SATEL osallistuu SAY:n kanssa alamme erikoislääkärikoulutuksen auditointiin.


SATELin hallituksen toiminta:
SATELin hallitus koostuu kunkin yliopistosairaalapiirin edustajasta eli yhteensä viidestä anestesiologiaan ja tehohoitoon erikoistuvasta lääkäristä. Hallitus valitaan vuosittain periaatteessa yhdistyksen vuosikokouksessa, käytännössä tehtäviin ei ole ollut tunkua ja hallituksen jäsenyys on sälytetty niille, jotka ovat olleet liian hitaita juoksemaan karkuun…

Toivottavasti saamme tähän muutosta ja jatkossa innokkaita hallitusjäseniä, sillä paitsi että hallituksessa puuhailu on mukavaa, se tarjoaa myös erinomaisen mahdollisuuden tutustua muihin erikoistuviin kollegoihin ja laajentaa näkemystään erikoislääkärikoulutukseen liittyvissä asioissa. Ylimääräisenä porkkanana on se, että SATELin hallitusjäsenet ovat etuoikeutetussa asemassa osallistumaan sekä SATELin vuosittaisille kevätkoulutuspäiville että jokaisen vuoden kohokohtaan, Operatiivisille Päiville!

Me SATELin hallitusjäsenet annamme mielellämme lisätietoa SATELin toimintaan liittyvissä asioissa, joten jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan toimintaan tai muuten vain joku asia askarruttaa mieltäsi, niin ota meihin rohkeasti yhteyttä!

SATELin jäseneksi liittyminen:
Aiemmin SATELin jäsenyyttä piti anoa erikseen kirjallisesti, mutta tämä käytäntö on osoittautunut huonosti toimivaksi. Tänä vuonna olemme päättäneet, että otamme suoraan kaikki Suomen Anestesiologiyhdistykseen liittyvät erikoistuvat kollegat jäseniksemme. SATELin jäsenyyteen ei liity velvoitteita eikä jäsenmaksua, mutta jäsenet otetaan mukaan SATELin sähköpostituslistalle, jonka kautta pyritään informoimaan erikoistuvia lääkäreitä SATELn koulutuksesta ja muista erikoistumiskoulutukseen liittyvistä asioista.

Inhalaatioanestesiakurssi 2016 luentoja:

Inhalaatioanesteettien farmakokineettiset erot Prof. Klaus Olkkola
MAC Prof. Riku Aantaa
MAC Prof. Riku Aantaa Handout
Ventilaatiosysteemit ja low flow LT Harri Tohmo
Anestesian syvyyden monitorointi Dos. Anu Maksimow
Ongelmatapauksia Dos. Anne Vakkuri
Inhalaatioanesteetit ja kipu Prof. Hannu Kokki
Inhalaatioanesteettien keuhkovaikutukset - HPV El Juha Aittomäki

Inhalaatioanesteettien sydän- ja verenkiertovaikutukset Dos. Teijo Saari
Ilokaasu – onko käyttöindikaatioita? Dos. Merja Kokki
Inhalaatioanesteetit vanhuksilla Dos. Pekka Tarkkila
Inhalaatioanesteetit päiväkirurgiassa El Antti Haavisto
Inhalaatioanesteetit lapsilla Dos. Tomi Taivainen
Inhalaatioanesteetit obstetriikassa Prof. Seppo Alahuhta
Inhalaatioanesteetit neuroanestesiassa LT Riikka Takala

Mainostoimisto Mediataivas